Lanekiren logoa

Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak

Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak

Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Erabilera kopurua: 53

Aurkibidea

1. unitate didaktikoa

 

Hostoreak

1.1 Hostorea

1.2. Lan-ingurunea eta lehengaiak

1.2.1. Lan-eremua, ekipoak eta tresnak

1.2.2. Lehengaiak

1.3. Hostorea prestatzea

1.3.1. Hostorea eskuz lantzea

1.3.2. Hostorea oratzeko makinarekin prestatzea

1.4. Hostopila egitea

1.4.1. Tolesak

1.4.2. Hostorearen geruzak

1.4.3. Hostore motak

1.5. Hostorez egindako prestakinak

1.5.1. Prestakin gozoak

1.5.2. Prestakin gaziak

Orain, praktikatu

 

 

 

 

2. unitate didaktikoa

 

Ore irabiatuak edo harrotuak

2.1. Ore irabiatuak edo harrotuak: bizkotxoak

2.2. Lan-ingurunea eta lehengaiak

2.2.1. Lan-eremua, ekipoak eta tresnak

2.2.2. Lehengaiak

2.3. Ore irabiatua edo harrotua prestatzea

2.3.1. Irabiatu nahasiz egindako bizkotxoak

2.3.2. Irabiatu arruntez egindako bizkotxoak

2.3.3. Bi irabiatuz egindako bizkotxoak

2.3.4. Bizkotxo emultsionatzailedunak

2.4. Bizkotxozko gozoak

2.4.1. Cupcake-a

2.4.2. Brownie-a hurrekin

2.4.3. Esne-gainezko ijito-besoa

2.4.4. Bizkotxo bustia

2.4.5. Errusiar pastela

2.4.6. Sagar-tarta

2.4.7. Sacher tarta

2.4.8. Esne-gainezko pastela

2.5. Prestakin gaziak

2.5.1. Bizkotxo gazia

2.5.2. Gozogintza-prestakin gaziak

Orain, praktikatu

 

 

3. unitate didaktikoa

 

Ore galdarraztatuak

3.1. Ore galdarraztatua

3.2. Lan-ingurunea eta lehengaiak

3.2.1. Lan-eremua, ekipoak eta tresnak

3.2.2. Lehengaiak

3.3. Ore galdarraztatuak prestatzea

3.3.1 Choux orea

3.3.2. Txurroak

3.4. Choux orez egindako prestakin gozoak

3.4.1. Mokaduak

3.4.2. Anoakoak

3.4.3. Zenbait anoatakoak

3.5. Prestakin gaziak

3.5.1. Éclair txikiak

3.5.2. Gnocchi-dun tartaletak

Orain, praktikatu

 

 

 

 

 

4. unitate didaktikoa

 

Ore azukredunak

4.1. Ore azukredunak

4.2. Lan-ingurunea eta lehengaiak

4.2.1. Lan-eremua, ekipoak eta tresnak

4.2.2. Lehengaiak

4.3. Ore azukredunak prestatzea

4.3.1. Brisée orea

4.3.2. Ore bretoia eskuz lantzea

4.3.3. Sablée orea

4.3.4. Tartaletak nola egin

4.4. Ore azukredunez egindako prestakinak

4.4.1. Prestakin gozoak

4.4.2. Prestakin gaziak

Orain, praktikatu

 

5. unitate didaktikoa

 

Krema eta betegarri gozoak eta gaziak

5.1. Kremak eta betegarriak

5.2. Lan-ingurunea eta lehengaiak

5.2.1. Lan-eremua, ekipoak eta tresnak

5.2.2. Lehengaiak

5.3. Kremen sailkapena

5.4. Krema eta betegarri gozoak

5.4.1. Ur-kremak

5.4.2. Esne-kremak

5.4.3. Arrautza-kremak

5.4.4. Merengeak

5.4.5. Gurin-kremak

5.4.6. Krema hotzak

5.4.7. Krema konposatuak

5.5. Krema eta betegarri gaziak

5.5.1. Krema gazi hotzak

5.5.2. Krema gazi beroak

5.6. Kremazko eta betegarrizko prestakinak

5.6.1. Prestakin gozoak

5.6.2. Prestakin gaziak

Orain, praktikatu

Jakinbai ziurtagiria

Oinarrizko edukia

Urtea
2014
Egileak
  • Leioako eta Gamarrako Ostalaritza eskola. Laneki
  • ED. Altamar
Zuzenketak
Bakun
Azala
Kepa Altube

Dokumentu honekin erlazionatuta dauden...