Lanekiren logoa

1 Errazionamendua

Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Erabilera kopurua: 23

Aurkibidea

  • 1. BEHIAREN DIGESTIO-SISTEMA
    • 1.1. Digestio-sistemaren deskribapena
    • 1.2. Digestioaren prozesuak
    • 1.3. Digestio-aparatuaren funtzionamendua
  • 2. DIETAKO MANTENUGAIAK
    • 2.1. Sarrera
    • 2.2. Ura
    • 2.3. Energia daukaten mantenugaiak
    • 2.4. Karbohidratoak
    • 2.5. Bitaminak
    • 2.6. Mineralak
  • 3. ENERGIAREN ETA PROTEINEN METABOLISMOA
    • 3.1. Nola lortzen dute bakterioek eta behiek energia elikagaietatik?
    • 3.2. Karbohidratoak energia-iturri gisa
  • 4. ANIMALIEN ELIKADURARI DAGOZKION PRINTZIPIO OROKORRAK
    • 4.1. Elikadura-premiak
    • 4.2. Premia-mota
    • 4.3. Analisiaren bidez lortutako elikagai-frakzioak
    • 4.4. Digerigarritasuna
    • 4.5. Abereek jan dezaketen elikagai-kopurua
    • 4.6. Energia-ekarpena
    • 4.7. Energia-unitateak
    • 4.8. Proteina-ekarpena
    • 4.9. Mineralen ekarpena
    • 4.10. Ur-ekarpena
    • 4.11. Zenbait elikagai erabiltzeko mugak
  • 5. AZPIPRODUKTUEN ERABILERA HAUSNARKARIEN ELIKADURAN
    • Sarrera
    • 5.1. Azpiproduktu energetikoak
    • 5.2. Zuntzezko azpiproduktuak
    • 5.3. Degradatzen ez den errumeneko proteina-edukia handiagotzen duten elikagaiak
    • 5.4. Konparazio kualitatiboa eta kuantitatiboa
    • 5.5. Konparazio ekonomikoa
  • 6. TXAHALAK ELIKATZEA
    • 6.1. Oritza eta txahal jaioberrien gaixotasunen aurkako erresistentzia
    • 6.2. Txahal jaioberriaren urdaila
    • 6.3. Txahal gazteak esnez elikatzea
    • 6.4. Elikagaiak ematen hastea: hasierako garaua eta belar lehorra
    • 6.5. Titia kendu baino lehen aurreikusten den pisu-irabazia
    • 6.6. Titia kentzea
    • 6.7. Laburpena
    • 6.8. Eranskina
  • 7. ESNE-BEHIENTZAKO ELIKAGAIAK
    • 7.1. Zer erabil dezakegu behiak elikatzeko?
    • 7.2. Bazkak
    • 7.3. Kontzentratuak
    • 7.4. Mineralak
    • Laburpena
  • 8. KALITATE ONEKO ESNEA LORTZEKO ELIKADURA
    • 8.1. Esnearen koipearen eta proteinaren jatorriak
    • 8.2. Elikagaiek esnearen koipean eta proteinan duten eragina
    • 8.3. Anoak esnearen koipe-ehunekoan duen eragina
    • 8.4. Anoak esnearen proteina-kopuruan duen eragina
    • 8.5. Esnearen kalitaterik onena lortzeko maneiatze-arauak
  • 9. GEHIGARRIAK, IRAULTZA ABEREEN ELIKADURAN
    • 9.1. Digestio-aldarazleak. Kontzeptua eta sailkapena
    • 9.2. Konpondu beharreko arazoa
    • 9.3. Gehigarriak
    • 9.4. Gehigarriak edo zuzentzaileak
    • 9.5. Zuzentzailea edo gehigarria
    • 9.6. Gehigarri nagusien erabilergarritasuna
    • 9.7. Aukera “naturalak”
    • 9.8. Olio esentzialen konposizioa
    • 9.9. Olio esentzialen jarduteko era
    • 9.10. Pentsuak fabrikatzeko prozesu teknologiko berrietan sortzen diren egonkortasun-arazoak
    • 9.11. Legearen arabera kontrolatzea
  • 10. ELIKAGAIEN ELIKADURA-BALIOEN TAULAK (INRA)
    • 10.1. Elikagaien elikadura-balioaren taulak
  • 11. HAZTEKO TXAHALAK ELIKATZEA
    • 11.1. Gomendatutako ekarpenak
    • 11.2. Anoak
    • 11.3. Maneiatzeko sistemak txahalen elikaduran
    • 11.4. Ugalketarako txahalak hazteko elikadura-arauak
  • 12. BIGANTXAK ELIKATZEA
    • 12.1. Gomendatutako ekarpenak
    • 12.2. Anoak egiteko metodoak
  • 13. ESNE-BEHIAK ELIKATZEA
    • 13.1. Bolumen-anoa
    • 13.2. Kontzentratuz osatutako anoa
  • 14. OKELETARAKO BEHIAK ELIKATZEA
    • 14.1. Gomendatutako elikadura-ekarpenak
  • 15. ARDI-AZIENDA ELIKATZEA
    • 15.1. Ardiak elikatzea
    • 15.2. Ardien anoak egitea
    • 15.3. Lehor-aldian dauden ardientzako anoa kalkulatzea
    • 15.4. Arkumeak elikatzea

Jakinbai ziurtagiria

Urtea
2005
Egileak
  • Manejo reproductivo del rebaño, Joxe Jabier Ormazabal
Zuzenketak
Elhuyar Hizkuntz zerbitzuak
Azala
Naiara Beasain

Dokumentu honekin erlazionatuta dauden...