Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Sartu Erabilera kopurua: 29
Aurkibidea
- 1. BEHIAREN DIGESTIO-SISTEMA
- 1.1. Digestio-sistemaren deskribapena
- 1.2. Digestioaren prozesuak
- 1.3. Digestio-aparatuaren funtzionamendua
- 2. DIETAKO MANTENUGAIAK
- 2.1. Sarrera
- 2.2. Ura
- 2.3. Energia daukaten mantenugaiak
- 2.4. Karbohidratoak
- 2.5. Bitaminak
- 2.6. Mineralak
- 3. ENERGIAREN ETA PROTEINEN METABOLISMOA
- 3.1. Nola lortzen dute bakterioek eta behiek energia elikagaietatik?
- 3.2. Karbohidratoak energia-iturri gisa
- 4. ANIMALIEN ELIKADURARI DAGOZKION PRINTZIPIO OROKORRAK
- 4.1. Elikadura-premiak
- 4.2. Premia-mota
- 4.3. Analisiaren bidez lortutako elikagai-frakzioak
- 4.4. Digerigarritasuna
- 4.5. Abereek jan dezaketen elikagai-kopurua
- 4.6. Energia-ekarpena
- 4.7. Energia-unitateak
- 4.8. Proteina-ekarpena
- 4.9. Mineralen ekarpena
- 4.10. Ur-ekarpena
- 4.11. Zenbait elikagai erabiltzeko mugak
- 5. AZPIPRODUKTUEN ERABILERA HAUSNARKARIEN ELIKADURAN
- Sarrera
- 5.1. Azpiproduktu energetikoak
- 5.2. Zuntzezko azpiproduktuak
- 5.3. Degradatzen ez den errumeneko proteina-edukia handiagotzen duten elikagaiak
- 5.4. Konparazio kualitatiboa eta kuantitatiboa
- 5.5. Konparazio ekonomikoa
- 6. TXAHALAK ELIKATZEA
- 6.1. Oritza eta txahal jaioberrien gaixotasunen aurkako erresistentzia
- 6.2. Txahal jaioberriaren urdaila
- 6.3. Txahal gazteak esnez elikatzea
- 6.4. Elikagaiak ematen hastea: hasierako garaua eta belar lehorra
- 6.5. Titia kendu baino lehen aurreikusten den pisu-irabazia
- 6.6. Titia kentzea
- 6.7. Laburpena
- 6.8. Eranskina
- 7. ESNE-BEHIENTZAKO ELIKAGAIAK
- 7.1. Zer erabil dezakegu behiak elikatzeko?
- 7.2. Bazkak
- 7.3. Kontzentratuak
- 7.4. Mineralak
- Laburpena
- 8. KALITATE ONEKO ESNEA LORTZEKO ELIKADURA
- 8.1. Esnearen koipearen eta proteinaren jatorriak
- 8.2. Elikagaiek esnearen koipean eta proteinan duten eragina
- 8.3. Anoak esnearen koipe-ehunekoan duen eragina
- 8.4. Anoak esnearen proteina-kopuruan duen eragina
- 8.5. Esnearen kalitaterik onena lortzeko maneiatze-arauak
- 9. GEHIGARRIAK, IRAULTZA ABEREEN ELIKADURAN
- 9.1. Digestio-aldarazleak. Kontzeptua eta sailkapena
- 9.2. Konpondu beharreko arazoa
- 9.3. Gehigarriak
- 9.4. Gehigarriak edo zuzentzaileak
- 9.5. Zuzentzailea edo gehigarria
- 9.6. Gehigarri nagusien erabilergarritasuna
- 9.7. Aukera naturalak
- 9.8. Olio esentzialen konposizioa
- 9.9. Olio esentzialen jarduteko era
- 9.10. Pentsuak fabrikatzeko prozesu teknologiko berrietan sortzen diren egonkortasun-arazoak
- 9.11. Legearen arabera kontrolatzea
- 10. ELIKAGAIEN ELIKADURA-BALIOEN TAULAK (INRA)
- 10.1. Elikagaien elikadura-balioaren taulak
- 11. HAZTEKO TXAHALAK ELIKATZEA
- 11.1. Gomendatutako ekarpenak
- 11.2. Anoak
- 11.3. Maneiatzeko sistemak txahalen elikaduran
- 11.4. Ugalketarako txahalak hazteko elikadura-arauak
- 12. BIGANTXAK ELIKATZEA
- 12.1. Gomendatutako ekarpenak
- 12.2. Anoak egiteko metodoak
- 13. ESNE-BEHIAK ELIKATZEA
- 13.1. Bolumen-anoa
- 13.2. Kontzentratuz osatutako anoa
- 14. OKELETARAKO BEHIAK ELIKATZEA
- 14.1. Gomendatutako elikadura-ekarpenak
- 15. ARDI-AZIENDA ELIKATZEA
- 15.1. Ardiak elikatzea
- 15.2. Ardien anoak egitea
- 15.3. Lehor-aldian dauden ardientzako anoa kalkulatzea
- 15.4. Arkumeak elikatzea
Jakinbai ziurtagiria
- Urtea
- 2005
- Egileak
-
- Manejo reproductivo del rebaño, Joxe Jabier Ormazabal
- Zuzenketak
- Elhuyar Hizkuntz zerbitzuak
- Azala
- Naiara Beasain