Lanekiren logoa

Nutrizioa

Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Erabilera kopurua: 185

Aurkibidea

AURKIBIDEA:
  • 1. ELIKADURA ETA NUTRIZIOA
    • 1.1. Oinarrizko kontzeptu batzuk
    • 1.2. Elikagaiak
    • 1.3. Nutrizioan erabiltzen diren energia unitateak
    • 1.4. Digestio-aparatuaren fisiologia
  • 2. BEREHALAKO PRINTZIPIOAK, BITAMINAK ETA MINERALAK
    • 2.1. Proteinak
    • 2.2. Karbohidratoak
    • 2.3. Gantzak
    • 2.4. Bitaminak eta mineralak
    • 2.5. Ura
  • 3. GIZAKIAREN BEHAR ENERGETIKOAK
    • 3.1. Elikagaien konbinazioa
    • 3.2. Menuen antolaketa
    • 3.3. Dieta eta gomendio bereziak, “taldearen arabera”
  • 4. SEGURTASUNA SUKALDEAN
    • 4.1. Higienea sukaldean
    • 4.2. Sukaldeko istripuak saihesten
    • 4.3. Intoxikazioak eta produktu kimikoek eragindako lesioak saihesten
    • 4.4. Elikagaien maneiatzailea (6 orduko ikastaro batean egindakoa)
  • BIBLIOGRAFIA
  • ERANSKINAK
    • Gaur egungo elikadura euskal herrian
    • Zaindu ondo elikadura
    • Nutrizioari buruzko egiak eta gezurrak
    • Kolesterolaren aurkako elikagaiak
    • Diabetea eta elikadura
    • Zeliakia. Tratamendu bakarra, dieta
    • Obesitatea. XXI. mendeko obsesioa
    • Infusioak. Kamamila baino askozaz ere gehiago
Egileak
  • Edurne Aldasoro Ortega. Antigua-Luberri BHI
Zuzenketak
Elhuyar Hizkuntza Zerbitzuak
Azala
Naiara Beasain

Dokumentu honekin erlazionatuta dauden...