Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Sartu Erabilera kopurua: 27
Aurkibidea
- 1. ARDOAREN HISTORIA
- 1.1. Ardoaren historia laburra
- 2. MAHASTIZAINTZA
- 2.1. Mahatsondoa eta mahatsa
- 2.2. Mahats-motak eta haien ezaugarriak
- 3. ARDOEN SAILKAPENA ETA ELABORAZIOA
- 3.1. Ardoaren definizioa
- 3.2. Ardo zuriaren elaborazioa
- 3.3. Ardo gorrien elaborazioa
- 3.4. Ardo beltzaren elaborazioa
- 3.5. Ardo apardunen elaborazioa
- 3.6. Ardo oparoen elaborazioa
- 3.7. Ardo gozo eta likoretsuen elaborazioa
- 4. BOTILA, KORTXOA ETA ETIKETA
- 4.1. Botila
- 4.2. Tapakia: kortxoa
- 4.3. Etiketa
- 5. NOLA GORDE ETA BILTEGIRATU ARDOAK
- 5.1. Ardoa gordetzeko oinarrizko arauak
- 6. ARDOEN JATORRI-IZENDAPENAK
- 6.1. JIIN (Jatorri Izendapenen Institutu Nazionala) eta jatorri-izendapenak
- 7. EUSKAL HERRIKO ARDOAK
- 7.1. Errioxa jatorri-izendapen kalifikatua. Arabako Errioxa
- 7.2. Arabako Txakolina jatorri-izendapena
- 7.3. Bizkaiko Txakolina jatorri-izendapena
- 7.4. Getariako Txakolina jatorri-izendapena
- 7.5. Irulegi jatorri-izendapen kalifikatua
- 7.6. Nafarroa jatorri-izendapena
- 7.7. Señorio de Arinzano jatorri-izendapena
- 8. ESPAINIAKO ARDO-GEOGRAFIA
- 8.1. Abona jatorri-izendapena
- 8.2. Alella jatorri-izendapena
- 8.3. Alacant jatorri-izendapena
- 8.4. Almansa jatorri-izendapena
- 8.5. Empordá-Costa Brava jatorri-izendapena
- 8.6. Arlanza jatorri-izendapena
- 8.7. Arribeseko kalitateko ardoak adierazpen geografikoa
- 8.8. Bierzo jatorri-izendapena
- 8.9. Binissalem-Mallorca jatorri-izendapena
- 8.10. Bullas jatorri-izendapena
- 8.11. Calatayud jatorri-izendapena
- 8.12. Campo de Borja jatorri-izendapena
- 8.13. Cariñena jatorri-izendapena
- 8.14. Catalunya jatorri-izendapena
- 8.15. Cava jatorri-izendapena
- 8.16. Cigales jatorri-izendapena
- 8.17. Conca de Barberá jatorri-izendapena
- 8.18. Condado de Huelva jatorri-izendapena
- 8.19. Costers del Segre jatorri-izendapena
- 8.20. Dehesa del Carrizal jatorri-izendapena
- 8.21. Dominio de Valdepusa jatorri-izendapena
- 8.22. El Hierro jatorri-izendapena
- 8.23. Finca Élez jatorri-izendapena
- 8.24. Jerez-Xérèz-Sherry eta Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda jatorri-izendapena
- 8.25. Jumilla jatorri-izendapena
- 8.26. La Mancha jatorri-izendapena
- 8.27. La Palma jatorri-izendapena
- 8.28. Lanzarote jatorri-izendapena
- 8.29. Malaga jatorri-izendapena
- 8.30. Manchuela jatorri-izendapena
- 8.31. Méntrida jatorri-izendapena
- 8.32. Mondejar jatorri-izendapena
- 8.33. Monterrei jatorri-izendapena
- 8.34. Montilla-Moriles jatorri-izendapena
- 8.35. Montsant jatorri-izendapena
- 8.36. Pago Guijoso adierazpen geografikoa
- 8.37. Penedés jatorri-izendapena
- 8.38. Pla de Bages jatorri-izendapena
- 8.39. Plá i Llevant jatorri-izendapena
- 8.40. Priorato jatorri-izendapena
- 8.41. Rias Baixas jatorri-izendapena
- 8.42. Ribeira Sacra jatorri-izendapena
- 8.43. Ribeiro jatorri-izendapena
- 8.44. Ribera del Duero jatorri-izendapena
- 8.45. Ribera del Guadiana jatorri-izendapena
- 8.46. Ribera del Júcar jatorri-izendapena
- 8.47. Errioxa jatorri-izendapen kalifikatua
- 8.48. Rueda jatorri-izendapena
- 8.49. Sierras de Málaga jatorri-izendapena
- 8.50. Somontano jatorri-izendapena
- 8.51. Tacoronte-Acentejo jatorri-izendapena
- 8.52. Tarragona jatorri-izendapena
- 8.53. Terra Alta jatorri-izendapena
- 8.54. Tierra de León adierazpen geografikoa
- 8.55. Tierra del Vino de Zamora adierazpen geografikoa
- 8.56. Toro jatorri-izendapena
- 8.57. Utiel-Requena jatorri-izendapena
- 8.58. Valdeorras jatorri-izendapena
- 8.59. Valdepeñas jatorri-izendapena
- 8.60. Valencia jatorri-izendapena
- 8.61. Valle del Güímar jatorri-izendapena
- 8.62. Valle de la Orotava jatorri-izendapena
- 8.63. Valles de Benavente adierazpen geografikoa
- 8.64. Vinos de Madrid jatorri-izendapena
- 8.65. Ycoden-Daute-Isora jatorri-izendapena
- 8.66. Yecla jatorri-izendapena
- 9. NAZIOARTEKO ARDOAK
- 9.1. Alemania
- 9.2. Frantzia
- 9.3. Italia
- 9.4. Portugal
- 9.5. Txile
- 9.6. Argentina
- 9.7. Estatu batuak
- 9.8. Australia
- 9.9. Hegoafrika
- 10. ARDO-DASTAKETAREN OINARRIZKO TEKNIKA
- 10.1. Ardo-dastaketa teknikoaren baldintzak
- 10.2. Ardo-dastaketa: ordena eta tenperaturak
- 10.3. Dastatzeko teknika
- 11. ARDOAK NOLA ZERBITZATU
- 11.1. Ardoa zerbitzatzeko materiala
- 11.2. Zerbitzatze-mekanika
- 11.3. Ardoa zerbitzatzeko tenperatura
- 12. NOLA UZTARTU PLATERAK ETA ARDOAK
- 13. BIBLIOGRAFIA
Jakinbai ziurtagiria
- Urtea
- 2010
- Egileak
-
- .
- Zuzenketak
- Elhuyar Hizkuntza Zerbitzuak
- Azala
- Naiara Beasain