Ardoak

Jakinbaik ziurtatutako fitxategia

Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Deskarga kopurua: 18

Urtea
2010
Egileak
  • .
Zuzenketak
Elhuyar Hizkuntza Zerbitzuak
Azala
Naiara Beasain
Familiak
Zikloak
Moduluak
Testu gehigarria

Eskerrak Marta Irigoieni proiektu honetarako materiala uzteagatik

Aurkibidea

  • 1. ARDOAREN HISTORIA
    • 1.1. Ardoaren historia laburra
  • 2. MAHASTIZAINTZA
    • 2.1. Mahatsondoa eta mahatsa
    • 2.2. Mahats-motak eta haien ezaugarriak
  • 3. ARDOEN SAILKAPENA ETA ELABORAZIOA
    • 3.1. Ardoaren definizioa
    • 3.2. Ardo zuriaren elaborazioa
    • 3.3. Ardo gorrien elaborazioa
    • 3.4. Ardo beltzaren elaborazioa
    • 3.5. Ardo apardunen elaborazioa
    • 3.6. Ardo oparoen elaborazioa
    • 3.7. Ardo gozo eta likoretsuen elaborazioa
  • 4. BOTILA, KORTXOA ETA ETIKETA
    • 4.1. Botila
    • 4.2. Tapakia: kortxoa
    • 4.3. Etiketa
  • 5. NOLA GORDE ETA BILTEGIRATU ARDOAK
    • 5.1. Ardoa gordetzeko oinarrizko arauak
  • 6. ARDOEN JATORRI-IZENDAPENAK
    • 6.1. JIIN (Jatorri Izendapenen Institutu Nazionala) eta jatorri-izendapenak
  • 7. EUSKAL HERRIKO ARDOAK
    • 7.1. Errioxa jatorri-izendapen kalifikatua. Arabako Errioxa
    • 7.2. Arabako Txakolina jatorri-izendapena
    • 7.3. Bizkaiko Txakolina jatorri-izendapena
    • 7.4. Getariako Txakolina jatorri-izendapena
    • 7.5. Irulegi jatorri-izendapen kalifikatua
    • 7.6. Nafarroa jatorri-izendapena
    • 7.7. Señorio de Arinzano jatorri-izendapena
  • 8. ESPAINIAKO ARDO-GEOGRAFIA
    • 8.1. Abona jatorri-izendapena
    • 8.2. Alella jatorri-izendapena
    • 8.3. Alacant jatorri-izendapena
    • 8.4. Almansa jatorri-izendapena
    • 8.5. Empordá-Costa Brava jatorri-izendapena
    • 8.6. Arlanza jatorri-izendapena
    • 8.7. “Arribeseko kalitateko ardoak” adierazpen geografikoa
    • 8.8. Bierzo jatorri-izendapena
    • 8.9. Binissalem-Mallorca jatorri-izendapena
    • 8.10. Bullas jatorri-izendapena
    • 8.11. Calatayud jatorri-izendapena
    • 8.12. Campo de Borja jatorri-izendapena
    • 8.13. Cariñena jatorri-izendapena
    • 8.14. Catalunya jatorri-izendapena
    • 8.15. Cava jatorri-izendapena
    • 8.16. Cigales jatorri-izendapena
    • 8.17. Conca de Barberá jatorri-izendapena
    • 8.18. Condado de Huelva jatorri-izendapena
    • 8.19. Costers del Segre jatorri-izendapena
    • 8.20. Dehesa del Carrizal jatorri-izendapena
    • 8.21. Dominio de Valdepusa jatorri-izendapena
    • 8.22. El Hierro jatorri-izendapena
    • 8.23. Finca Élez jatorri-izendapena
    • 8.24. Jerez-Xérèz-Sherry eta Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda jatorri-izendapena
    • 8.25. Jumilla jatorri-izendapena
    • 8.26. La Mancha jatorri-izendapena
    • 8.27. La Palma jatorri-izendapena
    • 8.28. Lanzarote jatorri-izendapena
    • 8.29. Malaga jatorri-izendapena
    • 8.30. Manchuela jatorri-izendapena
    • 8.31. Méntrida jatorri-izendapena
    • 8.32. Mondejar jatorri-izendapena
    • 8.33. Monterrei jatorri-izendapena
    • 8.34. Montilla-Moriles jatorri-izendapena
    • 8.35. Montsant jatorri-izendapena
    • 8.36. Pago Guijoso adierazpen geografikoa
    • 8.37. Penedés jatorri-izendapena
    • 8.38. Pla de Bages jatorri-izendapena
    • 8.39. Plá i Llevant jatorri-izendapena
    • 8.40. Priorato jatorri-izendapena
    • 8.41. Rias Baixas jatorri-izendapena
    • 8.42. Ribeira Sacra jatorri-izendapena
    • 8.43. Ribeiro jatorri-izendapena
    • 8.44. Ribera del Duero jatorri-izendapena
    • 8.45. Ribera del Guadiana jatorri-izendapena
    • 8.46. Ribera del Júcar jatorri-izendapena
    • 8.47. Errioxa jatorri-izendapen kalifikatua
    • 8.48. Rueda jatorri-izendapena
    • 8.49. Sierras de Málaga jatorri-izendapena
    • 8.50. Somontano jatorri-izendapena
    • 8.51. Tacoronte-Acentejo jatorri-izendapena
    • 8.52. Tarragona jatorri-izendapena
    • 8.53. Terra Alta jatorri-izendapena
    • 8.54. Tierra de León adierazpen geografikoa
    • 8.55. Tierra del Vino de Zamora adierazpen geografikoa
    • 8.56. Toro jatorri-izendapena
    • 8.57. Utiel-Requena jatorri-izendapena
    • 8.58. Valdeorras jatorri-izendapena
    • 8.59. Valdepeñas jatorri-izendapena
    • 8.60. Valencia jatorri-izendapena
    • 8.61. Valle del Güímar jatorri-izendapena
    • 8.62. Valle de la Orotava jatorri-izendapena
    • 8.63. Valles de Benavente adierazpen geografikoa
    • 8.64. Vinos de Madrid jatorri-izendapena
    • 8.65. Ycoden-Daute-Isora jatorri-izendapena
    • 8.66. Yecla jatorri-izendapena
  • 9. NAZIOARTEKO ARDOAK
    • 9.1. Alemania
    • 9.2. Frantzia
    • 9.3. Italia
    • 9.4. Portugal
    • 9.5. Txile
    • 9.6. Argentina
    • 9.7. Estatu batuak
    • 9.8. Australia
    • 9.9. Hegoafrika
  • 10. ARDO-DASTAKETAREN OINARRIZKO TEKNIKA
    • 10.1. Ardo-dastaketa teknikoaren baldintzak
    • 10.2. Ardo-dastaketa: ordena eta tenperaturak
    • 10.3. Dastatzeko teknika
  • 11. ARDOAK NOLA ZERBITZATU
    • 11.1. Ardoa zerbitzatzeko materiala
    • 11.2. Zerbitzatze-mekanika
    • 11.3. Ardoa zerbitzatzeko tenperatura
  • 12. NOLA UZTARTU PLATERAK ETA ARDOAK
  • 13. BIBLIOGRAFIA