Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Sartu Erabilera kopurua: 10
Aurkibidea
Ikasmaterial hau ez dago jakinbai.eus webgunean, ikasmateriala lortzeko hemen egin klik.
SARRERA ........................................................... 3
1. Ekoizpen-prozesuaren antolamendua ....................................................... 5
1.1 Sarrera................................................................................. 5
1.2 Sukaldearen antolamendua .............5
1.3 Sukaldeko lantaldea........................................................................ 6
1.4 Lan-sistemak ...................................................................................... 7
1.4.1 Aurrerako martxaren printzipioa ........................ 7
1.4.2 Sukaldearen funtzionamendurako lan-sistema ........................... 7
1.4.3 Fitxa teknikoak eta horien interpretazioa............................. 9
1.5 Sukaldeko ekoizpenaren antolamendua. Oinarrizko kontzeptuak. .......12
1.5.1 Industria-prozesuak sukaldean ...............................12
1.5.2 Ekoizpen- sistemak ...............................................12
1.5.3 Ekoizpen-sistema berriak .........................................12
2. Sukaldaritzaren historia eta bilakaera ...............................16
2.1.1 Kontzeptuen definizioa ...............................................16
2.2 Sukaldaritzaren bilakaera ...............................................17
2.2.1 Historiaurrea ...................................................17
2.2.2 Antzinaroa .................................................................17
2.2.3 Erdi Aroa ........................................................................18
2.2.4 Aro Modernoa ...........................................................19
2.2.5 Aro Garaikidea .......................................................19
2.2.6 XX. mendea ............................................................21
2.2.7 Gaur egungo sukaldaritza ............................................22
3. Espainiako sukaldaritza ...................................................25
3.1. Elikatzeko usadioak .....................................................25
3.2. Espainiako sukaldaritza erkidegoka ..........................25
3.2.1. Galizia ..............................................................26
3.2.2. Asturias ...............................................27
3.2.3. Kantabria ........................................................28
3.2.4. Errioxa .................................................................30
3.2.5. Aragoi ................................................................31
3.2.6. Katalunia .............................................................32
3.2.7. Valentziako erkidegoa .......................................34
3.2.8. Balear Uharteak ......................................................36
3.2.9. Andaluzia...........................................................38
3.2.10. Gaztela-Mantxa ........................................39
3.2.11. Extremadura ...........................................40
3.2.12 Gaztela-Leon ..............................................42
3.2.13 Madril ............................................................44
3.2.14 Kanariak .........................................................45
3.2.15 Ceuta eta Melilla................................................47
4. Euskal Herriko sukaldaritza ..................................................49
4.1. Sarrera ..............................................................................49
4.2. Barazkiak, lekaleak, laboreak eta frutak ...........................49
4.3. Arrainak, itsaskiak eta kontserbak .............................51
4.4. Haragiak eta hestebeteak ......................................53
4.6. Azkenburukoak .....................................................53
4.7. Edariak .......................................................53
5. Bibliografía ...........................................................55
Oinarrizko edukia
- Urtea
- 2017
- Egileak
-
- Fernando Llamosas
- Zuzenketak
- R400: IRALE-EIMA