Lanekiren logoa

Txokolatea eta harekin egindako produktuak

Irakasgaia lantzeko euskarri teorikoa

Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Erabilera kopurua: 16

Aurkibidea

1. KAKAOAREN HISTORIA   2

2. KAKAOA NOLA LORTU   3

     2.1. Txokolatearen fabrikazioa  3

3. TXOKOLATEA zer den ulertzea   6

     3.1. Estalki motak   6

4. ESTALKIA URTZEA   8

5. ESTALKIA MOLDATZEA   9

     5.1. Deskristalizazioaren bitartez moldatzea  9

     5.2. Hozte-prozesuaren bitartez moldatzea  10

     5.3. Dauden kristalak mantenduz moldatzea  11

     5.4. Mikrouhin-labean moldatzea  12

     5.5. Estalkia behin landuta, manipulatze-prozesuan hartu beharreko neurriak   14

6. KARTUTXOA   15

     6.1. Materiala eta neurriak   15

     6.2. Kartutxoa zelan egin   16

     6.3. Kartutxoa zelan bete  17

     6.4. Kartutxoa zelan erabili 18

     6.5. Apaingarriak   19

     6.6. Kartutxo mehez egindako profilaketak   19

7. TXOKOLATEZ EGINDAKO PRODUKTUAK   23

     7.1. Figurak moldatzea  23

7.2. Bonboiak moldatzea

     7.3. Trufak edo bonboiak estaltzea  32

     7.4. Estalkiz egindako kalkomaniak   37

7.5. Txokolatezko haizemaileak

     7.6. Txokolatezko zigarroak   40

     7.7. Txokolatezko kiribilak   42

     7.8. Muntatutako pieza lauekin egindako apainketak   43

     7.9. Estalkiz egindako erliebeak   44

     7.10. Lainoztatzea edo aerografia egitea. 45

     7.11. Beste aplikazio batzuk   46

Oinarrizko edukia

Urtea
2016
Egileak
  • Oihane Ziordia
Zuzenketak
R400 Irale Artazugoikoa

Dokumentu honekin erlazionatuta dauden...