Fitxategiak deskargatzeko erregistroa beharrezkoa da. Sartu Erabilera kopurua: 112
Aurkibidea
Material hau osatzeko SITES bat ere badago jakinbai.eus webgunetik kanpo dago: klikatu hemen
https://sites.google.com/a/franciscodevitoria.net/dietak-sortzea
ELIKADUAREN GIDA PRAKTIKOA AURKIBIDEA
NUTRIZIO-BEHARRAK ETA GOMENDIOAK.... 9-23 NUTRIZIO-BEHARRA........... 10 GOMENDIO DIETETIKOA.. 10 AMERIKAKO ESTATU BATUETAN, DRI: EAR, RDA, AI, UL.. 12 EUROPAR BATASUNEAN, DRV: AR, PRI, ARI, LTI.... 13 FAO/WHOek ZEHAZTUTAKO NAZIOARTEKO ERREFERENTZIA-BALIOAK..14 ESPAINIAN, IDR: IR, GOMENDIOAK.... 15 ARIKETAK........ 21 ARIKETEN ERANTZUNAK... 22
NUTRIZIO-HELBURUAK ETA ELIKADURA-GIDAK.... 27-41 NUTRIZIO-HELBURUAK.... 27 ELIKADURA-GIDAK....... 29 ELIKADURA-PIRAMIDEAK.. 31 ANOA...31 ELIKAGAI-GURPILAK... 34 EUSKAL AUTONIMI ERKIDEGOAN.... 36 ARIKETAK.......... 39 ARIKETEN ERANTZUNAK.. 40
ELIKAGAI TALDEAK.......... 45-66 LANDAREJATORRIKO ELIKAGAIAK....... 45 LABOREAK ETA ERATORRIAK...... 46 BARAZKIAK ETA FRUTAK...... 47 LEKALEAK.......... 50 LANDARE-OLIO ETA KOIPEAK.... 51 AZUKREA ETA GOZOGARRIAK....... 53 ANIMALIA-JATORRIKO ELIKAGAIAK......... 54 ESNEA ETA ESNEKIAK.............. 56 ARRAUTZAK............. 56 HARAGIA ETA ERATORRIAK............... 58 ARRAINA ETA ITSASKIAK................. 60 ANIMALIA-OLIO ETA KOIPEAK..... 66
ELIKAGAIEN OSAERARI BURUZKO TAULAK... 69-95 ELIKAGAIEN OSAERARI BURUZKO DATU-BASEA....... 69 ZATI JANGARRIA.. 70 GOMENDIOAK... 74 ELIKAGAIEN EZAUGARRIAK... 76 ALKOHOLA........ 77 SUKALDEKO PRESTAKETAK.... 82 BALIOKIDEAK..... 83 EXCEL KALKULU ORRIAK........... 88
DIETA ERATZEA....... 99-122 NUTRIZIO-BALORAZIOA EGITEA.... 99 DIETAREN HELBURUAK ZEHAZTEA............. 100 DIETAREN ENERGIA-EKARPENA KALKULATZEA......... 100 MANTENUGAIAK ETA GRAMOAK KALKULATZEA........ 100 ENERGIA-EKARPENA EGUN OSOAN BANATZEA..... 102 ELIKAGAIAK AUKERATZEA.......... 103 EOT-EN LAGUNTZAZ DIETA EGOKITZEA...... 105 DIETAREN DOIKUNTZA ETA KALITATEA ZIURTATZEA......... 106 DIETA AZALTZEA ETA NUTRIZIO-HEZKUNTZA EGITEA....... 109 DIETA BALIOESTEA ETA JARRAIPENA EGITEA......... 110 DIETAREN PLANIFIKAZIOABALIOKIDEEN TRUKEEN BITARTEZ.... 111 GRAMOAK ETA BALIOKIDEAK KALKULATZEA....... 111 ENERGIA-EKARPENA ETA KH-BK EGUN OSOAN BANATU... 112 BALIOKIDE-TAULEN LAGUNTZAZ DIETA EGOKITZEA..113
ENERGIA-GASTUA............. 125-152 OM: OINARRIZKO METABOLISMOA........ 125 EJT: ELIKAGAIEN JARDUERA TERMOGENIKOA......... 126 ENERGIA-GASTUAREN KALKULUA...... 127 METODO PRAKTIKOAK......... 128 ZUZENEKO KALORIMETRIA...... 128 ZEHARKAKO KALORIMETRIA..... 129 METODO TEORIKOAK....... 130 NOMOGRAMAK....... 130 TAULAK............. 134 FORMULAK................ 137 AEG KALKULATZEKO FORMULAK... 138 JF KALKULATZEKO FORMULAK....... 139 ENERGIA-GASTUA ETA ENERGIA-EKARPENAREN ARTEKO OREKA...... 149
NUTRIZIO-BALORAZIOA.... 155-223
GORPUTZ-PISUA................ 162 GARAIERA......... 164 NUTRIZIO-INDIZEA........ 167 HAZKUNTZA TAULAK ETA KURBAK..... 165 GORPUTZ MASAREN INDIZEA........... 168 Z BALIOA............. 169 GERRIA/ALDAKAKO INDIZEA............ 170 TOLESTURAK........... 173 GORPUTZEKO GANTZ-MASA......... 175 BESOKO GIHAR AZALERA...... 176 GANTZIK GABEKO MASA....... 178 BIOINPEDANTZIA...... 178
24 ORDUKO GOGOETA........ 183 ELIKAGAIEN KONTSUMOAREN MAIZTASUNA....... 185 ELIKAGAIEN ERREGISTROA.. 186
PROTEINA NEURKETAK..... 191 GIHARRETAKO PROTEINAK.... 191 ERRAIETAKO PROTEINAK...... 192 KARBIHIDRATO NEURKETA.. 193 LIPIDO NEURKETA... 193 BITAMINA NEURKETA...... 194 IMMUNOLOGIA PROBAK............. 194
HISTORIAKLINIKOA...... 199 MIAKETA FISIKOA..... 199
ERANSKINAK.... 207-221 GLOSARIOA...... 225-237 |
SITES Sarrera
|
|
|
Oinarrizko edukia
- Urtea
- 2016
- Egileak
-
- Egilea: Estibalitz Bayer Zabala
- Irudiak: Armando Bayer Lozano
- Zuzenketak
- IRALE R400
Dokumentu honekin erlazionatuta dauden...
Zikloak
- Dietetika eta elikadura (goi mailako zikloa)
- Sukaldaritza eta gastronomia (erdi mailako zikloa) loe
- Sukalde zuzendaritza (goi mailako zikloa) loe
- Jatetxe arloko zerbitzuen zuzendaritza (goi mailako zikloa)
- Sukalde zuzendaritza (goi mailako zikloa) loe
- Elikagaien industriako prozesuak eta kalitatea (goi mailako zikloa) loe
- Jatetxe arloko zerbitzuak (erdi mailako zikloa)